Reiki

Het woord Reiki betekent letterlijk 'Universele Levensenergie'. Het Japanse karakter Rei betekent 'onbegrensd' of 'universeel', en het karakter Ki betekent 'de vitale kracht'. De vitale kracht bevindt zich overal om ons heen en ook van nature in ons lichaam.

 

Reiki is een natuurlijke geneeswijze en maakt gebruik van die universele levenskracht. De stroming van levensenergie binnen ons lichaam is onder andere te vinden bij voetreflexzonemassage maar ook bij accupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga. De energie zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest.

 

Het systeem waarmee gewerkt wordt is door de 19e eeuwse Japanse leraar dr. Mikao Usui (her)ontdekt en verder ontwikkeld. Het is een manier van genezen die gebruik maakt van handopleggen. Hij heeft deze zeer oude technieken en symbolen uitgebreidt onderzocht. De zeer oude technieken en symbolen staan beschreven in het Sanskriet.

 

Afhankelijk wat nodig is tijdens een behandeling zal ik Reiki intenties integreren binnen de vrzm behandeling of op zichzelf staand inzetten. Deze laatste wordt niet vergoed door de verzekeraar.

reiki spreuk.jpg