top of page

Levend Bloed Analyse (LBA)

Met Levend Bloed Analyse kijk ik naar de kwaliteit van het bloed. Wanneer ik een druppel bloed onder de microscoop bekijk kan ik een analyse maken. De vorm van de rode bloedcellen geven aan hoe het met de werking van de organen zoals de lever, de milt en de schildklier is. De vrije radicale test wordt beoordeeld aan de hand van een Droog Bloed monster, gemaakt vanuit hetzelfde vinger prikje als gebruikt voor de levend bloed analyse. Het droog bloed geeft de algemene gezondheid weer.   

De levend bloed analyse is onder anderen een belangrijke methode om het afweersysteem, het immuunsysteem te bekijken. De vorm en activiteit van de witte bloedcellen laat zien hoe het met het afweersysteem, het immuun systeem is gesteld. In mijn praktijk gebruik ik levend bloed analyse ook om te onderzoeken wat voor effect  een therapeutische behandeling heeft. 

Bij het aantreffen van zogenaamde Rouleaux vorming, een samenklonteren van rode bloedcellen in de vorm van geldrolletjes wordt vaak van gezegd dat het bloed aan bepaalde straling onderhevig is geweest of nog is. Vaak is een mobiele telefoon hiervan de oorzaak. Ook kan het zijn dat er te weinig water gedronken is en hoe zit het met het ervaren van stress. Door onderzoek te doen heb ik gezien dat een behandeling met de Hyper-Photon D3 de Rouleaux vorming zich kan gaan normaliseren naar in meer en mindere mate losse rode bloedlichaampjes. 


Hoe meer ik ons mooie bloed bekijk hoe meer ik mij realiseer wat een unieke medium het is. De functie die wij uit de anatomie boekjes voorgeschoteld krijgen zijn ook niet altijd te vatten in het hier en nu. Wij zijn meer dan ons fysieke lichaam en dit geldt ook voor ons bloed. 

IMG-20210122-WA0000.jpg
Image-1 (3).jpg
bottom of page