top of page

Hemi Sync/Binaural Beats, muziek als medicijn

Hemi-Sync,  afkorting van Hemispheric Synchronisation (Hemisferische Synchronisatie), is een audio-begeleidingstechniek, gebaseerd op binaural beats. 

 

De technologie is ontwikkeld door Robert Monroe en zijn onderzoeksteam. Na uitgebreide research ontdekten zij dat specifieke geluidspatronen onze hersenen veilig en subtiel naar bepaalde staten konden leiden, variërend van diepe ontspanning, slaap, concentratie tot verruimd bewustzijn. Rolf Nuyts van Focus 34 werkt met de hemi-cinq audiotools en bij hem heb ik geleerd mijn bewustzijn te verruimen en te doorgronden

Het proces werkt doordat via een stereo koptelefoon in ieder oor verschillende tonen gestuurd worden. De twee hersenhelften laten bij een EEG meting een patroon van gelijke waarden qua amplitude en frequentie zien. Hierbij is een derde geluid te 'horen'. Dit wordt veroorzaakt door menging met reeds aanwezige frequenties in de hersenstam; dit 'golvende' geluid is het verschil in Hz tussen de twee ingestuurde tonen en is geen geluid van buitenaf, het geluid komt voort uit het in balans komen van de 2 hersenhelften.
Het resultaat is een algehele, beter gecontroleerde, samenhang in de hersenen (Whole-Brainstate) die Hemispheric Synchronisation wordt genoemd, ofwel Hemi-Sync/Binaural Beats. 

859181_2908508409758_1761113974_o.jpg
bottom of page