top of page

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is en blijft een wonder en heel bijzonder. Het nieuwe leven dat in de buik van de aanstaande moeder groeit vraagt om liefde en aandacht.  In onze drukke maatschappij is het goed om tijdens de negen maanden zwangerschap momenten in te passen om heel bewust van de de ongeboren baby te genieten. Zwangerschapsreflexologie kan hierbij helpen. De behandelingen zorgen voor rust en ontspanning en kunnen voor ware onvergeetelijke koestermomenten zorgen.

 

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats en moet het lichaam hard werken. Zwangerschapsreflexologie biedt de mogelijkheid om de gezondheid van de aankomende moeder zowel lichamelijk als geestelijk optimaal te begeleiden zodat zij de bevalling goed voorbereid tegemoet kan zien. Na de bevalling helpt reflexologie de jonge moeder weer op krachten te komen en weer sneller in balans te komen.

 

Door de zwangerschap kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zwangerschapsreflexologie biedt verlichting  bij klachten en problemen. De problemen die er kunnen ontstaan zijn misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, (lichte) oedeem, obstipatie, blaasontsteking, slapeloosheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan ook ingezet worden om de baby op een natuurlijke wijze proberen te draaien bij stuit-en-dwarsligging en om de bevalling op te wekken bij uitgerekende datum.

 

Naast de controle bezoeken aan de verloskundige en gynaecoloog is zwangerschapsreflexologie  een mooie aanvulling.

bottom of page